19.12.2012, 13:44

Socially addicted: Вероника


Започва нова поредица на SofiaStreetStyle и ViewSofia, където ще ви запознаваме със свежи, млади и щури лица. Те ще ни разказват за София, такава каквато я познават. За нощния живот, за най-добрите места за кафе, хубави коктейли и още нещо. Вярваме им, защото затрупват социалната мрежа със снимки от поредното добро парти в столицата и чужбина, защото забавлението им е в кръвта и защото имат доказан статут на Крале в клуба.

Започваме с млада дама, която ни грабна с усмивка и много чар. Тя е руса и знае как да се забавлява, а очите й ни напомнят на синьото море. Въпреки че е родена във Варна, Вероника е прекарала достатъчно време в София и добре се е ориентирала според нас, къде и как да получи това, което искаме и ние – хубава музика и атмосфера в клуба, горещ чай, който сгрява в студа и много усмивки, които стоят на всеки ъгъл на столицата и просто чакат да бъдат поставени на лицата на софиянци.

Мястото с най-добрите партита в София …определено e Sugar club. Това със сигурност е моето място. От 3 години това е клубът, който винаги ми дава усмивки и ми позволява да разпусна по най-добрия начин. Страхотно съчетание от хубава музика, добро обслужване и весели хора.

В София може да се случи наистина добро забавление, когато…имаш приятели като моите и се усмихваш на всеки малък момент.

По нощния живот, София прилича на… кубчето на Рубик – накъдето и да се завъртиш се натъкваш на интересна комбинация от хора, музика, цветове, стилове and so on..

Тук категорично не ми достига… очарованието на едно синьо море.

Когато имам нужда от добро кафе отивам в… Бар 4 стаи и пия чай. Не си падам много по кофеиновите напитки, но определено за студените зимни дни препоръчвам една гореща „масала” от Бара.

А най-добрите коктейли… си приготвям сама. И все пак понякога сверявам часовника си в “Memento”.

Най-качествената кухня, която аз познавам е ..може би в италиански ресторант La Capannina. Но като едно истинско морско дете всеки път, когато имам време и възможност отскачам до Мидената ферма в Панчарево, където приготвят най-вкусната мидената супа.

Shopping маршрутът ми задължително включва.. дистанция от моловете. Обичам да пазарувам от малки магазинчета за винтидж дрехи или секънд хенд например, които откривам съвсем случайно. Там намирам дрехи, които носят свой почерк, своя история. За мен това е много по-важно от надписа върху етикета.

Бих предпочела да усещам повече.. празнична атмосфера по улиците на София. Искам хората да се отпуснат и да заживеят както на тях им харесва. Искам да виждам щастие, снежни топки, украсени елхи, зачервени бузи и да усещам аромат на греяно вино. Искам да усещам Коледа.

Какво включва списъкът ти със страхотни подаръци? Предпочитам да подарявам подаръци, отколкото да получавам. Обичам да влагам в изненадата част от мен и част от човека, за когото е предназначена. Една екскурзия, без значение къде, е перфектният подарък за мен. Обожавам да пътувам и да снимам. Така че луда компания, няколко билета и фотоапарат са на челните места в моя списък.

Ти си от Варна. Как преживя трансформацията от море на жълти павета? Морето винаги ще ми липсва, винаги ще имам моите места във Варна, които са несравними и незаменими с нищо друго. Но когато в един момент осъзнаеш, че няма как да се развиваш на дадено място е време да го напуснеш. Като цяло аз не усетих почти никаква разлика, защото се преместих от голям град в голям град. Повечето ми приятели също се преместиха и животът ми не се промени драстично. Харесвам София, заради възможностите, които ми предлага, заради това, че в неделя следобед се чудиш на коя изложба или представление да отидеш и винаги имаш избор – нещо, което във Варна за жалост липсва… Но пък мисля, че съм намерила оптималния вариант за себе си – да взимам най-доброто и от двата града.

Първото нещо, което правиш с нетърпение, когато се прибереш от чужбина или от провинцията? Първото нещо, което правя, е да събера приятелките си на по чаша вино и безброй усмивки.



46 Коментарa

Добави коментар

Добави коментар