5.04.2013, 13:11

Socially addicted: Ваяна


Новата ни Socially addicted героиня се казва Ваяна Данаилова. Тя е на 17, учи „Японистика“ и свири на китара от 6 години. Свежо попълнение на нашите страници и в екипа на Мusic Space TV, където е водещ и репортер от близо година.

Ако трябва да навлизаме в подробности можем да кажем, че сладката Ваяна с големите очи е дъщеря на Бате Енчо, но понеже не трябва, ще те оставим сам да прочетеш къде, какво и как го прави тя… Ваяна!

Мястото с най-добрите партита в София е… не само едно! Строежа, Радио Кафе, Влайкова и Микстейп, защото хората по тези места са много готини, зареждащи и винаги се случва нещо интересно, дори и през седмицата. Не обичам много масови събития и също така обичам да слушам музика на живо, така че тези места са идеални. Не слагам София Лайв Клуб в класацията, защото за мен е твърде стерилно и само бекстейджа ми харесва. Важното е да има рок’ен’рол!

В София може да се случи наистина добро забавление, когато… попаднеш някъде съвсем случайно или се запознаеш  с някоя нова компания която да те заведе на „своите“ места. Спонтанните излизания и открития са най-забавни!

По нощния живот, София прилича на… манджа с грозде. Можеш да видиш много различни хора на едно място, но  жалкото е, че фигурират повече поп фолк заведения.

Тук категорично не ми достигат… повече фестивали, избор между партита, топло време и паркове, в които да се събираш с приятели и да си правиш разходки. Много ме депресира това, че големите паркове са разпръснати, а малки липсват  и няма къде толкова да се разхождам с кучето си.

Когато има нужда от добро кафе отивам във… не пия кафе! Предпочитам чай, а готините места, на които ходим с приятели, за да се стоплим в студените дни са Апартамента, Стерлинг и Арт Клуба. Има и доста други места със сладки работи, просто през деня не ми стига времето да обикалям и вечер направо се спускам към някой клуб или бар.

А най-добрите коктейли… Oscar club! Освен това барманите са много секси.

Най-качествената кухня, която аз познавам… на мама и моята! Обичам junk food и ако ще хапвам нещо навън, със сигурност е това (сигурно ми личи).

Изключително романтична е обстановката… в града, стига да има с кого да я споделиш. Всичко зависи от човека с когото си. Романтиката е навсякъде, стига да можеш да я откриеш.

Много вероятно е да се влюбиш на място като… Pork Pie. Лято, висящи лампи и открито небе, голи хора и топло време са добри предпоставки за един летен градски флирт, който може да се превърне и в нещо повече, нищо, че аз се запознах със моя приятел на концерт на Остава в Строежа. Love is everywhere!

Shopping маршрутът ми задължително включва… малките second-hand бутици на малките пет кьошета, както и други такива магазини в които можеш да откриеш себе си в една дреха и знаеш, че си я открил първи. Малките приключения в търсене на нещо ново и странно винаги ме зареждат, както и ме карат да си купувам нещо, което никога не бих носила, но и не бих оставила в магазина, защото е тооолкова хубаво. Може би затова си нямам точно определен стил. Аз съм малък пират и тършувам всички винтидж магазини, за които са ме открехвали и мъже.

Бих предпочела да усещам повече… че имам време. Иначе бих искала хората да са по-спокойни и да се отпускат по-лесно. Да затворят очи и да направят нещо лудо или да опитат нещо ново. Ако всички правехме нещо различно всеки ден или всяка седмица, щяха да се случват доста интересни неща, които да ни направят по-усмихнати и отворени към света. Призовавам масово отваряне на чакрите и стопляне на времето!

Какво включва списъкът ти със страхотни подаръци? Мразя да получавам подаръци, предпочитам мили жестове без повод и парти изненади по всякакви поводи. Ако искам нещо си го купувам, но незабравими преживявания с приятели не могат да се купят толкова лесно, затова ги предпочитам.

Музиката, която звучи в главата ми, докато се разхождам по софийските улици е… мелодична. Моята скрита страст и начин за релаксиране е именно безцелното разхождане със слушалки в ушите. Така се чувствам по близо до града и рисувам всички текстове, които ми се иска да съм написала, по софийските сгради и хора. Очите ми са филмова лента и е доста жалко, че не мога да предам чувствата, които изпитвам на дадена песен, на друг човек. Иначе любими изпълнители, които заспиват по софийските тротоари са Pink Floyd, Jake Bugg, Nouvelle Vague, Radiohead, Tame Impala, Band Of Skulls и много други, но тези са актуалните, както и новият албум на Nick Cave and The Bad Seeds.

Първото нещо, което правя с нетърпение, когато се прибера от чубина или от провинцията е… да се хвърля на собственото си легло или да проверя дали не съм забравила нещо ценно, за което имам подоздрения. Иначе поне 2 седмици ми седи куфара с дрехите, които са толкова много, че често ме мързи да ги подреждам. Мразя разхвърляни хора, но се чувствам ужасно добре в собствената си кочина.

I am addicted to… живота и всичките странни неща, които го съпътстват!

 


39 Коментарa

Добави коментар

Добави коментар