1.02.2013, 12:14

Socially addicted: Светлозара

Тя се казва Светлозара, но това не пречи да има около 7-8 производни на името, между които най-много се котират Захарина и Зизи, но за повечето познати и приятели просто Зара, и е поредната ни героиня в рубриката Socially addicted.

Учи Българска филология в СУ, втори курс и е на 20. Работи в една голяма цигарена компания и е репортер в Music space TV, а работата й там и доставя голямо удоволствие, защото непрекъснато се среща главно с интересни и положителни хора. Обожава и да пише и дори  подготвя нещо като книга, което си е книга, но за нея звучи страшно да кажеш, че пишеш книга. Има и блог, в който ако някой иска може да се порови, пък току-виж открие нещо и за себе си.

Какво още ни разказа Зара за себе си обаче, чети по-надолу:

Мястото с най-добрите партита в София е… Sofia Life Club, защото обожавам емоцията от изпълнението на любимата ти песен в най-неочакваният моментр а и хората ми се струват доста отпуснати.

В София може да се случи наистина добро забавление, когато… си с енергични хора и ги оставяш да те заведат някъде. Нямате идея колко често излизаме с приятели за по чаша вино и намираме ново местенце, на което да изкараме сезона в сладки приказки.

По нощния живот, София прилича на… маскарад?

Тук категорично не ми достига… усмихнати хора по улиците. Претърпях тотален шок след прибирането ми от Англия, където просто ми беше хубаво, че когато погледите ни с даден човек се засекат задължително се разменя и усмивка. Тук е малко трудно, в повечето случаи, когато това се случи ти се усмихваш и си олигофренът, който не знае защо се ухилил, а отсрещният човек не те отразява.

Когато  има нужда от добро кафе отивам в… К.Е.B.A  – кафето е хубаво, а хората са цветни и енергични.

А от добри коктейли… One more bar, винаги пия нещо странно и вкусно.

Най-качествената кухня, която аз познавам… Spaghetti kitchen, лош въпрос – пак ми се прияде.

Изключително романтична е обстановката в… Cargo – моментът, в който седна и видя цветчетата на масата и вече съм в една идея по-розово настроение.

Много вероятно е да се влюбиш на място като… Tea&Eat 1999 , това е едно малко бистро в началото (по номера се пада край, но за мен това няма значени, защото живея там и това е отправна точка за походите ми) на Раковска, което е най-красивото и романтично място. Абстрахирайки се от шумът на колите, прахолякът убива странната миризма от канала на Евлоги и вичко става прекрасно. Даже сега ме карате да си представя как в някой от поредните летни  следобеди, когато не ме свърта вкъщи, рошава скачам в някоя рокля, за хубава торта там  и намирам принцът… (май ще е пешеходец и ще чете книга) на съседната маса.

Shopping маршрутът ми задължително включва… имам един-два бранда, които харесвам и минавам през магазините им, но в малките улички се крият находките. В последно време нямам особено много кога да обикалям и се случва нещо да ми прикове вниманието от някоя малка витрина, а дори и да закъснявам няма как да не вляза, поне да разгледам… така и така вече ме чакат.

Бих предпочела да усещам повече… топлина от околните, по улиците е пълно с тъжни хора, би било хубаво да има повече усмихнати хора.


Какво включва списъкът ти със страхотни подаръци?
Книга, която по принцип не бих си купила или креативен подарък, нещо което някой е направил специално за мен, може би защото почти винаги влагам нещо от себе си в подаръците за приятелите си, било то да спретна интересна опаковка или да има интересно поднасяне. Естествено като всяка жена обожавам интересни чанти и бижута, но тях може би предпочитам да подбирам сама.

Първото нещо, което правиш с нетърпение, когато се прибереш от чужбина или от провинцията? Разопаковането на багажа, звучи странно, но докато всичко не си е по мястото (макар и 90% от нещата да са на едно място – в пералнята) не мога да правя нищо друго.

I am addicted to… красивата музика, дългите разходки, хубавият шоколадов сладолед, с който се капеш, точно където най-много се вижда и малките цветни неща, които ни изненадват иззад ъглите.

 

 


9 Коментарa

Добави коментар

Добави коментар